Skip navigation

Category Archives: Βίντεο

Στις 21/02 ξεκινάει απεργία πείνας ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου, με σκοπό τη μεταφορά του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο σύντροφός μας, βρίσκεται έγκλειστος από τις 28 Οκτώβρη του 2017, κατηγορούμενος για δέματα-βόμβες που είχαν σταλεί, σε μια πλειάδα από εξέχουσες πολιτικές καρικατούρες, μεταξύ και των οποίων και αυτό στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, καθώς και για συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. διαμέσω του τρομονόμου 187Α. Εν μέσω της απεργίας, και ενώ ο σύντροφος βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για εφετείο παλαιότερης υπόθεσης, μεταφέρθηκε δια της βίας τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/02 πίσω στα κελιά της Λάρισας από τα σκουπίδια της αντιτρομοκρατικής. Από την επόμενη μέρα, στις 25/02, ο σύντροφος ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η μεθόδευση του κράτους, δηλαδή η φυλάκισή του μακριά από την Αθήνα και άρα ο χιλιομετρικός αποκλεισμός από τις συντροφικές, φιλικές και οικογενειακές του σχέσεις, έχει στόχο να σπάσει το ηθικό του,να τον επιβαρύνει οικονομικά αλλά και να τον απομακρύνει απ’ τις κοινότητες αγώνα και τους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνυπάρξει συντροφικά.

Απ’ την πλευρά μας, δεν μπαίνουμε στο δίπολο ενοχής-αθωότητας. Δεν αναγνωρίζουμε το κρατικό δίκαιο, και κατ΄ επέκταση κανέναν απολύτως λόγο απολογίας σε αυτό*. Μια τέτοια ρητορεία θα έδινε πάτημα στο νομικό οπλοστάσιο του κράτους, θα έθρεφε την ίδια του την υπόσταση, καθιστώντας την ύπαρξή του ως αξίωμα στις συνειδήσεις. Συνειδήσεις που δομούνται από και συντηρούν το καθεστώς τάξης και ευνομίας. Δεν υπάρχουν ένοχοι γιατί δεν υπάρχουν αθώοι.

«Καταρχάς η αιχμαλωσία μου δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την ηθική και πολιτική μου ήττα. Αφού για όσο στέκομαι στα πόδια μου και αναπνέουν τα πνευμόνια μου, τις αξίες και τις αρχές μου δεν τις διαπραγματεύομαι, γιατί την απόφασή μου να εξεγερθώ ενάντια στην εξουσία, δε θα μπορέσει να τη σταματήσει κανένα μπουντρούμι και καμία “εξορία”. Και αυτό το μήνυμα είναι μία υπόσχεση προς όλους τους συντρόφους.»

Κρατάμε τα λόγια του συντρόφου μας και στεκόμαστε ολόψυχα πλάι του. Για τις πορείες που περπατήσαμε μαζί, μέχρι και τα μικρόφωνα που μοιραστήκαμε. Ο αγώνας του είναι αγώνας μας. Ως μια μικρή συμβολή στον αγώνα αυτό, γράψαμε συνθήματα σε διάφορα σημεία της λ.Αλεξάνδρας, και κρεμάσαμε δύο πανό αλληλεγγύης, ένα στην πλατεία πρωτομαγιάς και ένα έξω από το πολυτεχνείο.

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΤΙΝΟ, ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

*Συναισθανόμαστε τη συνθήκη του εγκλεισμού, και κατ’ επέκταση σεβόμαστε απόλυτα κάθε τακτική με την οποία επιλέγει το εκάστοτε συντρόφι μας να αντιμετωπίζει τον νόμο.

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός

 

Φωτογραφικό υλικό από τη δράση:

 

Abstract audiovisuals for savage individuals #2

Put up a fight
…or shut up and cry.

Μουσική παραγωγή, επεξεργασία και επιμέλεια του βίντεο: Aegri Somnia

ΤΙΠΟΤΑ (Teaser)

Κάτι…

Lyrics/Raps: Pawaksskii
Beat: φέρμα
Camera : O ..
Edit: George ket

Video/animation : George ket
Artwork : Μαύρο χάλι

»Άσπρη είναι η άρια φυλή, η σιωπή , τα λευκά κελιά, το ψύχος, το χιόνι, οι άσπρες μπλούζες των γιατρών, τα νεκροσέντονα, η ηρωίνη. Αυτά λίγο πρόχειρα ,για την αποκατάσταση του μαύρου.»
Κατερίνα Γώγου

Video/camera : George ket
Στιχοι, ραπ : Pawaksskii
Beat : Προϊόν εμπορίου
Mixing n’ Mastering: Aλφα Νι
Ηχογράφηση @ Φάκα (Χειμώνας του ’16) απο το μίασμα
Επικοινωνία: oxetos@riseup.net

Abstract audiovisuals for savage individuals

Put up a fight
…or shut up and cry.

Μουσική παραγωγή, επεξεργασία και επιμέλεια του βίντεο: Aegri Somnia

 Για τις ταραχές/συγκρούσεις στη Γαλλία (Μάρτιος/Απρίλιος) Black Block

Πάντα πλάϊ στους εξεγερμένους, ποτέ με τους ρουφιάνους και τους προσκυνημένους.

Τους τελευταίους δύο μήνες (Μάρτιος-Απρίλιος) οι δρόμοι μεγάλων πόλεων της Γαλλίας έχουν μετατραπεί σε πεδία αντίστασης, όπου λαμβάνουν χώρα μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στα πλαίσια γενικών απεργιών που εναντιώνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Οδοφράγματα, καμμένα πολυτελή αμάξια και περιπολικά, ξυλοκοπημένοι μπάτσοι και ασφαλίτες, σπασμένες τράπεζες, κουκουλοφόροι με πέτρες στα χέρια, αποτελούν μερικές εικόνες που μας αποδεικνύουν ότι σε κάθε γωνιά της γης ο πόλεμος ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο ακόμη διεξάγεται κι ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.

«Δε ζητάμε τίποτα, τα παίρνουμε όλα», «Καμία εξέγερση χωρίς φωτιά», «Καταστροφή της μισθωτής σκλαβιάς» κλπ, είναι κάποια απ’ τα συνθήματα του black bloc και των αναρχικών ομάδων που συγκρούονται και εκφράζουν τις αρνήσεις τους στο δρόμο.

Όπως είναι αναμενόμενο, απ’ τα όσα εκτυλίσσονται δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εργατοπατέρες και οι ρεφορμιστές που κάνουν λόγο για προβοκάτορες, που παρομοιάζουν το black bloc με τους φασίστες, που καταδικάζουν τις βίαιες πρακτικές ενάντια στο κράτος και που ταυτόχρονα έχουν σχέσεις με την αστυνομία. Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι πασιφιστές και οι αρνητές της βίας -που η ύπαρξη τους ξεκάθαρα ευνοεί τους εξουσιαστές- αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν αργεί η ώρα που θα πάρουν αυτό που τους αξίζει.

Την ίδια στιγμή, δυνάμεις καταστολής προχωρούν σε άφθονη χρήση χημικών, σαπίζουν στο ξύλο διαδηλωτές και συλλαμβάνουν κόσμο. Εν ολίγοις, κάνουν τα πάντα υπό τις διαταγές των ανωτέρων τους για να προστατεύσουν τα αφεντικά τους και τους φιλήσυχους πολίτες-υπηκόους.

Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές πλέον ότι η οικονομία καταρρέει, με αποτέλεσμα να δείχνει το αληθινό της πρόσωπο: Μισθοί πείνας σε συνδυασμό με άθλιες συνθήκες εργασίας, που συντελούν σε έναν απάνθρωπο εργασιακό μεσαίωνα, όπου ο εργάτης είναι ο σύγχρονος δούλος στη γραμμή παραγωγής. Παράλληλα, η καταστολή γιγαντώνεται και ενδυναμώνεται, προκειμένου η αστυνομοκρατία στους δρόμους να αποτελεί καθημερινότητα και όποιος επιδιώκει την επίθεση στον κόσμο της εξουσίας να διστάζει να αναλάβει δράση.

Τέρμα πια τα ψευτοδιλλήματα. Εκείνος που επιλέγει την αδράνεια, επιλέγει τις αλυσίδες του.

Η στιγμή είναι τώρα, ο τόπος είναι εδώ. Από τους δρόμους της Γαλλίας μέχρι τα στενά της Χιλής, από τα βουνά του Μεξικού μέχρι τις λεωφόρους της Αθήνας. Όλος ο κόσμος ένα πεδίο ταραχών!

Επεξεργασία του βίντεο και μουσική παραγωγή: Aegri Somnia

Πρωτοβουλία απο την Αναρχική Ομάδα Τέχνης – Οχετός