Πανό αλληλεγγύης με τα συντρόφια στην Ιταλία που διώκονται για την υπόθεση Scripta Manent (14/06/2018)

Το να αναλωθούμε σε γεγονοτολογία σχετικά με την υπόθεση Scripta Manent στην Ιταλία, μας φαντάζει άσκοπο στην παρούσα φάση. Πολλά έχουν λεχθεί, και υπάρχουν δημοσίως για ανάγνωση και ενημέρωση. Το ιταλικό κράτος επιτίθεται στο εγχώριο κίνημα παντοιοτρόπως, ποινικοποιώντας ακόμα και την προώθηση εξεγερσιακού λόγου. Στις 14 Ιούνη η υπόθεση εξετάζεται στους ιταλικούς ναούς της δικαιοσύνης. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, κρεμάσαμε πανό στις εστίες στου Ζωγράφου.

Τα γραπτά και οι πράξεις μένουν // Η εξέγερση ζει // Αλληλεγγύη στα συντρόφια που διώκονται για τη Scripta Manent

Οι φυλακές παγκοσμίως γεμίζουν ασφυκτικά και τα συντρόφια μας δίνουν τις μάχες τους, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα της αναρχίας. Δίκες που διαρκούν χρόνια, παρουσίες στα μπατσομέγαρα κάθε μήνα ή και κάθε βδομάδα, υπέρογκα ποσά που απαιτεί ο δικαστικός μηχανισμός για να θρέψει το δίκαιο του αστισμού και της δημοκρατίας, και, πρωτίστως, μια καθημερινότητα νευραλγική, διαρκώς ισορροπούσα σε σχοινί τεντωμένο. Ο πόλεμος όλων των αναρχικών ανά τον κόσμο είναι και πόλεμος δικός μας. Από τις κοινότητες αγώνα της Rigaer Strasse στη Γερμανία, ως τα μπουντρούμια της Ρωσίας. Απ’ τα φλεγόμενα οδοφράγματα της Χιλής, ως τις δικαστικές ομηρίες μετά τις επιχειρήσεις Pandora και Pinata στην Ισπανία. Από τους εμπρησμούς και τις εκρήξεις στο Μεξικό, ως την καθημερινή μάχη των συντροφ.ισσ.ων που διώκονται στη Βραζιλία απ’ την επιχείρηση Erebo. Από τις φυλακές της ελλαδικής επικράτειας, ως τα προσφάτως συλληφθέντα συντρόφια στην Ινδονησία.

Ο πόλεμος των συντροφ.ισσ.ων μας είναι ο πόλεμός μας.
Μένει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να πάρουμε θέση.

Ή με τις αναρχικές θεωρήσεις και πρακτικές,
ή με τον νεκρό χρόνο, τα σκυμμένα κεφάλια και τα παγερά αδιάφορα βλέμματα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SCRIPTA MANENT

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός

Νίκη στις απεργίες πείνας των Τουργκούτ Καγιά και Δημήτρη Κουφοντίνα (07/06/2018)

Στις 30 Μάη ξεκινά απεργία πείνας ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, με αιτήματα την τακτική χορήγηση αδειών εξόδου και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, ενώ στις 31 Μάη ξεκινά απεργία πείνας και ο Τουργκούτ Καγιά, με αιτήματα τη διακοπή της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για την έδοσή του στις τουρκικές φυλακές, και την άμεση αποφυλάκισή του. Παραθέτουμε τα κείμενα των ιδίων για την έναρξη των απεργιών πείνας:

Δημήτρης Κουφοντίνας
Τουργκούτ Καγιά

Το κράτος έχει -μεταξύ πολλών άλλων- τον ρόλο του να καταστέλλει τους αντιφρονούντες και τις επαναστάτριες, και να φροντίζει να μη γεννιούνται νέες εξεγερμένες συνειδήσεις. Επιφυλάσσοντας για τις/τους πολιτικές/ούς κρατούμενες/ους καθεστώτα εξαίρεσης, ειδικές συνθήκες κράτησης, πειθαρχικούς ελέγχους και κατά το δοκούν εισαγγελικές αποφάσεις, επιδιώκει να τσακίσει το ηθικό και πολιτικό τους ανάστημα, και να τις/τους μετατρέψει κοινωνικά σε σκιάχτρα, σε ζωντανά παραδείγματα για τις συνέπειες που έχει ο ανυποχώρητος πόλεμος ενάντια στην εξουσία του. Με τακτικές ρεβανσισμού, δημόσιας κατασυκοφάντησης των επαναστατ.ρι.ών και εξαγοράς για δηλώσεις πολιτικής μετάνοιας, επιδιώκει να απαξιώσει τις επιλογές του αγώνα τους και σαφώς την ίδια την επαναστατική τους συνείδηση. Επιδιώκει έτσι το χτίσιμο ενός σύγχρονου πανοπτικού, ενός αποστειρωμένου κοινωνικού ιστού αποτελούμενου από ζόμπι-καταναλωτές-παραγωγούς. Επιδιώκει το τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων. Επιδιώκει την πειθάρχηση και τη σύνολη υποταγή, μέσω της καταστολής και της διαρκούς επιτήρησης κάθε πτυχής της ζωής.

Η αξιοπρεπής και ανυποχώρητη στάση των επαναστατ.ρι.ών, παρά τις όποιες πολιτικές μας αποκλίσεις, αποτελεί μια ζωντανή εστία φωτιάς, μια αμετανόητη κραυγή που δε σώπασε ποτέ, αποτελεί παρακαταθήκη στον κοινωνικό πόλεμο. Στεκόμαστε δίπλα στον Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος ήδη νοσηλεύεται στο Γ.Κ.Νοσοκομείο) και τον Τουργκούτ Καγιά, και -ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης- γράψαμε συνθήματα στην περιοχή της Κυψέλης, στις 7 Ιούνη 2018.

Νίκη στις απεργίες πείνας των Τ. Καγιά και Δ. Κουφοντίνα
Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή
Κοινότητες αγώνα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα // Αντικρατικός πόλεμος με όλα τα μέσα

Υγ.1: Δύναμη στον Μάριο Σεϊσίδη, το εφετείο του οποίου (για την υπόθεση απαλλοτρίωσης της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος το 2006) πήρε αναβολή απ’ τις 6 Ιούνη για τις 21 Νοέμβρη του 2018.

Υγ.2: Δύναμη στα συντρόφια σε όλη την ευρώπη, τα οποία διώκονται για τη συμμετοχή τους σε οδομαχίες και ταραχές ενάντια στη σύνοδο G20 στο Αμβούργο (τον Ιούλη του 2017), έπειτα από συντονισμένη διακρατική κατασταλτική επιχείρηση ονόματι “Schwarzer Block”. Ήδη έχουν αρχίσει επιδρομές σε σπίτια και συλλήψεις.

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός

Πανό ενάντια στον τρομονόμο 187Α (22/02/2018)

«Και δεν αντέχεται η σιωπή των άδειων δωματίων, σε πληγώνουν τα μοναχικά έπιπλα. Σουρουπώνει. Τα πουλιά έχουν σωπάσει. Μένω ακίνητη, αναπνέω σιγά. Και ναι, τον ακούω… Ακούω αυτόν τον ήχο που κάνουν οι μικρές καινούργιες ρίζες καθώς κυριεύουν σιγά-σιγά τα σπίτια.»   – Αθηνά Τσάκαλου

Και η σιωπή αυτή των άδειων δωματίων είναι που βγάζει κάποιες/ους από εμάς στους δρόμους της αναρχικής σύγκρουσης. Είναι αυτή η σιωπή που οπλίζει τις αρνήσεις μας. Είναι αυτή που μας ωθεί στη δόμηση διαφορετικών σχεσιακών μοντέλων, βασισμένων στην οριζοντιότητα, την αγάπη και την αλληλεγγύη, μακριά από την επιθυμία για επιβολή και καταπίεση. Είναι η σιωπή αυτή που μας σπρώχνει ν’ αρπάξουμε τις ζωές τις δικές μας και των κοινοτήτων μας στα χέρια μας. Και κάπου εκεί αναδυθήκαμε απ’ τις τσιμεντένιες σιωπές των μητροπόλεων, ριζώσαμε στους γκρίζους τοίχους, σπάσαμε τα παράθυρα, ατενίσαμε τον ουρανό με τα κεφάλια ψηλά, και δημιουργήσαμε τα δικά μας σύννεφα, τα δικά μας νερά και τις δικές μας αβύσσους. Ο πόλεμος είναι μονόδρομος, και οι όροι του άνισοι. Η αξιοπρέπεια των κολασμένων και των καταπιεσμένων κάποια στιγμή οπλίζεται. Και η επιλογή αυτή έχει οδηγήσει πολλά συντρόφια μας μέχρι τώρα στα μπουντρούμια του κράτους. Πλήρωσαν το ότι αμφισβήτησαν τους κυρίαρχους αυτού του κόσμου, ότι ρηγμάτωσαν έστω και φευγαλέα τον χρόνο, ότι ροκάνισαν τα θεμέλια της παραγωγικότητας. Πλήρωσαν το ότι έδειξαν έμπρακτα πως υπάρχουν και άλλα μοντέλα ζωής, μα και πως, όταν οι αδύναμες/οι επιλέγουν τον δρόμο της φωτιάς και οργανώνονται, μπορούν να φέρουν τον κόσμο ανάποδα.

Το κράτος και οι πολλαπλοί μηχανισμοί του, από τους μπάτσους μέχρι τους δικαστές, έχουν χτίσει τις άμυνές τους. Έχουν μελετήσει τις αντιστάσεις που υψώνονται εναντίον του, και έχουν ορθώσει τα τείχη τους. Ο τρομονόμος 187Α αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στην κρατική φαρέτρα. Εκατοντάδες έτη ποινής έχουν φορτωθεί σε συντρόφια μας που επέλεξαν να κινηθούν στις έκνομες ατραπούς της άμεσης δράσης και του αντάρτικου πόλης, καθώς κατηγορούνται για ένταξη σε ”τρομοκρατική” οργάνωση. Στο πρόσφατο εφετείο των συντρόφων Ν. Ρωμανού, Δ. Πολίτη, Γ. Μιχαηλίδη, Α. Ντάλιου και Γ. Τσάκαλου, και ενώ είχε καταρρεύσει η κατηγορία περί ένταξης σε ”τρομοκρατική” οργάνωση, τα δικαστικά καθάρματα σκάρωσαν την κατηγορία της ”ατομικής τρομοκρατίας”. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο παραθυράκι του 187Α, από εδώ και στο εξής μπορούν να καταδικάζονται με τον τρομονόμο και συντρόφια που δεν ανήκουν σε κάποια οργάνωση.

Τα σκουπίδια πίσω απ’ τις έδρες κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ενδυναμώνουν το νομικό οπλοστάσιο, και το στρέφουν ενάντια στους αρνητές της κρατικής και καπιταλιστικής κυριαρχίας. Τα δικαστικά αυτά κωλόπαιδα, οι τοποτηρητές του νόμου και της τάξης, απ’ τον Ευτύχη Νικόπουλο ως τη Σοφία Αποστολάκη, κοιμούνται στα σπίτια τους ήσυχοι. Γυρνάνε στα φρούριά τους χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που για άλλη μια μέρα έκαναν το σωστό. Έδειξαν ποιοι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους. Πάταξαν τους ”τρομοκράτες”, τους ”εγκληματίες”. Σίγουρα το κούτελό τους είναι καθαρό. Αυτό που μένει σε εμάς, είναι να κάνουμε αυτά τα κούτελα να ιδρώσουν, να κάνουμε τα συγκεκριμένα καθάρματα να μην έχουν πού να κρυφτούν. Δεν υπάρχει διάλογος μαζί τους, είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι, κι έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς. Στεκόμαστε κοντά στα έγκλειστα συντρόφια μας που κατηγορούνται με τον τρομονόμο, και τους στέλνουμε ένα μικρό σινάλο αλληλεγγύης με ένα πανό που κρεμάσαμε στον Λόφο του Στρέφη, στις 22/2/2018.

ΝΑ ΟΠΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός

Πανό και βάψιμο σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Ντίνο Γιαγτζόγλου (22/02/2018)

Στις 21/02 ξεκινάει απεργία πείνας ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου, με σκοπό τη μεταφορά του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο σύντροφός μας, βρίσκεται έγκλειστος από τις 28 Οκτώβρη του 2017, κατηγορούμενος για δέματα-βόμβες που είχαν σταλεί, σε μια πλειάδα από εξέχουσες πολιτικές καρικατούρες, μεταξύ και των οποίων και αυτό στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, καθώς και για συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. διαμέσω του τρομονόμου 187Α. Εν μέσω της απεργίας, και ενώ ο σύντροφος βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού για εφετείο παλαιότερης υπόθεσης, μεταφέρθηκε δια της βίας τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/02 πίσω στα κελιά της Λάρισας από τα σκουπίδια της αντιτρομοκρατικής. Από την επόμενη μέρα, στις 25/02, ο σύντροφος ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η μεθόδευση του κράτους, δηλαδή η φυλάκισή του μακριά από την Αθήνα και άρα ο χιλιομετρικός αποκλεισμός από τις συντροφικές, φιλικές και οικογενειακές του σχέσεις, έχει στόχο να σπάσει το ηθικό του,να τον επιβαρύνει οικονομικά αλλά και να τον απομακρύνει απ’ τις κοινότητες αγώνα και τους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνυπάρξει συντροφικά.

Απ’ την πλευρά μας, δεν μπαίνουμε στο δίπολο ενοχής-αθωότητας. Δεν αναγνωρίζουμε το κρατικό δίκαιο, και κατ΄ επέκταση κανέναν απολύτως λόγο απολογίας σε αυτό*. Μια τέτοια ρητορεία θα έδινε πάτημα στο νομικό οπλοστάσιο του κράτους, θα έθρεφε την ίδια του την υπόσταση, καθιστώντας την ύπαρξή του ως αξίωμα στις συνειδήσεις. Συνειδήσεις που δομούνται από και συντηρούν το καθεστώς τάξης και ευνομίας. Δεν υπάρχουν ένοχοι γιατί δεν υπάρχουν αθώοι.

“Καταρχάς η αιχμαλωσία μου δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την ηθική και πολιτική μου ήττα. Αφού για όσο στέκομαι στα πόδια μου και αναπνέουν τα πνευμόνια μου, τις αξίες και τις αρχές μου δεν τις διαπραγματεύομαι, γιατί την απόφασή μου να εξεγερθώ ενάντια στην εξουσία, δε θα μπορέσει να τη σταματήσει κανένα μπουντρούμι και καμία “εξορία”. Και αυτό το μήνυμα είναι μία υπόσχεση προς όλους τους συντρόφους.”

Κρατάμε τα λόγια του συντρόφου μας και στεκόμαστε ολόψυχα πλάι του. Για τις πορείες που περπατήσαμε μαζί, μέχρι και τα μικρόφωνα που μοιραστήκαμε. Ο αγώνας του είναι αγώνας μας. Ως μια μικρή συμβολή στον αγώνα αυτό, γράψαμε συνθήματα σε διάφορα σημεία της λ.Αλεξάνδρας, και κρεμάσαμε δύο πανό αλληλεγγύης, ένα στην πλατεία πρωτομαγιάς και ένα έξω από το πολυτεχνείο.

ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΝΤΙΝΟ, ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

*Συναισθανόμαστε τη συνθήκη του εγκλεισμού, και κατ’ επέκταση σεβόμαστε απόλυτα κάθε τακτική με την οποία επιλέγει το εκάστοτε συντρόφι μας να αντιμετωπίζει τον νόμο.

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός

***

Φωτογραφικό υλικό:

 

Συμβολή στο διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης με τα αιχμάλωτα αναρχικά συντρόφια (23-30/08/2016)

Ως συμβολή στη διεθνή εβδομάδα αλληλεγγύης με τα αναρχικά αιχμάλωτα συντρόφια, τοποθετήσαμε πανό στον Βόλο, και άλλα 2 πανό στην Αθήνα, όπου γράψαμε και συνθήματα.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Γραφτική ενάντια στη δολοφονία αδέσποτων ζώων (Κέρκυρα, 19/06/2016)

17 Ιουνίου 2016. Πρώην μπάτσος πυροβολεί με την καραμπίνα του στην Κέρκυρα ένα φίδι, σκοτώνοντας εκτός από αυτό και γάτες, και τραυματίζοντας ελαφρά μια 63χρονη γυναίκα που βρισκόταν παραδίπλα. Αν και το γεγονός ακούγεται εξωφρενικό, οι μικροαστοί γείτονες του μπάτσου καθόλου δεν ξαφνιάστηκαν, καθώς, όπως και οι ίδιοι είπαν, έχει σκοτώσει με τα όπλα του πολλά αδέσποτα ζώα, και σκυλιά και γατιά. Παρ’ όλ’ αυτά, όπως φαίνεται, δεν τους πείραζε και πολύ, αφού ξεφορτώνονταν τα αδέσποτα που μολύνουν τις «καθαρές» γειτονιές τους. Από την άλλη μεριά, τώρα που τραυματίστηκε μια «ανώτερη» σε αξία ζωή, αυτή ενός ανθρώπου, έδειξαν να ευαισθητοποιούνται και να σπάνε μια σιωπή που οι ίδιοι έθρεφαν εδώ και καιρό.

Αντίθετες/οι σε αυτήν την ανοχή/αδιαφορία/απραξία και τον ανθρωποκεντρισμό που επιβάλλει ο κυρίαρχος πολιτισμός, αποφασίσαμε να μη μείνουμε αμέτοχες/οι και επισκεφτήκαμε 2 βράδια μετά την γειτονιά του μπάτσου, επί της οδού Μιλτιάδου Μαργαρίτη στην πόλη της Κέρκυρας, και γράψαμε το σύνθημα που παραθέτουμε παρακάτω, για να θυμούνται και οι γείτονες και ο μπάτσος ότι είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κυριαρχήσει και να σκοτώσει οτιδήποτε θεωρεί ο ίδιος άχρηστο, αδύναμο ή διαφορετικό. Η λύσσα μας είναι περισσότερη από εκείνη των σκύλων, και τα σκατά που έχετε στο κεφάλι σας μια μέρα θα γεμίσουν τα πεζοδρόμια που τόσο πολύ θέλετε να κρατάτε καθαρά.

Υ.Γ. Όπως ακριβώς επιτάσσει και η τουριστική βιομηχανία στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας, έτσι και στην Κέρκυρα, ζώα δολοφονούνται και κακοποιούνται, πάντα με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρηματιών και μαγαζατόρων. Αυτό το περιστατικό ήταν μόνο ένα από τα πολλά που συμβαίνουν καθημερινά σε διαφορετικές γειτονιές όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις γύρω, όπως η Γαρίτσα.

ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ.
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ, ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.

Πρωτοβουλία ατόμων απ’ τον Οχετό

Συμβολή στο κάλεσμα αλληλεγγύης στα έγκλειστα συντρόφια με μακροχρόνιες ποινές (11/06/2016)

Ως συμβολή στο διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης με τα μακροχρόνια έγκλειστα αναρχικά συντρόφια, στις 11 Ιούνη, κρεμάσαμε 2 πανό στην Αθήνα, κρεμάσαμε 1 πανό και γράψαμε συνθήματα στον Βόλο, και γράψαμε συνθήματα και στην Κέρκυρα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Πανό αλληλεγγύης στα 3 συλληφθέντα αναρχικά συντρόφια στη Βαρσοβία (09/06/2016)

Στην Πολωνία έχουν συλληφθεί 3 σύντροφοι, κατηγορούμενοι για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης σε περιπολικό στις 23 Μάη 2016. Οι σύντροφοι θα κρατηθούν προφυλακισμένοι για 3 μήνες, μέχρι να γίνει η δίκη, απ’ την οποία κινδυνεύουν με φυλάκιση μέχρι και 8 χρόνων. Οι σύντροφοι αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δράση, και ο ένας χτυπήθηκε σοβαρά απ’ τους μπάτσους.

Το πολωνικό κράτος κάνει λόγο για τρομοκράτες –όπως είναι αναμενόμενο για κάθε εξουσιαστικό μηχανισμό που επιδιώκει τη διατήρηση της ισχύος του– διαπομπεύοντας τους συντρόφους μέσω των media, θέλοντας να περάσει ανενόχλητα και «δικαιολογημένα» έναν νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, με σκοπό την αύξηση της καταστολής και της επιτήρησης.

Στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος «Τάξη και Ασφάλεια», οι μπάτσοι έχουν μπει ήδη 2 φορές (23 Μάη και 2 Ιούνη) στην κατειλημμένη περιοχή «Radykalne Ogrody Działkowe (ROD – Radical Allotment Gardens)», ψάχνοντας το μέρος, ερευνώντας τα σπίτια των συντρόφων, κάνοντάς τους ερωτήσεις και παίρνοντας τα στοιχεία τους.
Εμείς θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως τα συντρόφια στην Πολωνία δεν είναι μόνα τους, και γι’ αυτό αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης, στο Πολυτεχνείο, το οποίο γράφει: «Δύναμη στους 3 συλληφθέντες αναρχικούς στην Πολωνία, που κατηγορούνται από τις 23/5 για απόπειρα εμπρησμού περιπολικού – Αδέρφια, δεν είστε μόνοι σας – Η αλληλεγγύη, όταν οπλίζεται, ισοπεδώνει σύνορα, κράτη, φυλακές».

ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ & ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΠΑΤΣΙΚΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ.
ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΤΙΜΩΡΟΙ, ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, MEDIA ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ.

Πρωτοβουλία ατόμων απ’ την αναρχική ομάδα τέχνης Οχετός

Στα Πολωνικά:
https://grecjawogniu.info/?p=28504

Πανό αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη (30/05/2016)

Στις 30 Μάη 2016  αναρτήσαμε δυο πανό αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, επί της οδού Πατησίων, και καλούμεστην πρωινή συγκέντρωση της 2ας Ιούνη στο στρατοδικείο του Ρουφ.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΛΙΚΟ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΥΦ, 02/06, 09:00

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστριες/ες (11 & 15/03/2016)

Ως κίνηση διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τις/τους μετανάστριες/ες, στις 11/03/2016, κατά τη διάρκεια του live που διοργανώσαμε ως Οχετός στο Κοινωνικό Κέντρο στην Πάτρα (https://oxetos.espivblogs.net/?p=78) , κρεμάσαμε πανό που έγραφε ”ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΦΤΗΣ – ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ Κ’ ΕΘΝΗ”. Το ίδιο πανό το μεταφέραμε στην Αθήνα, και το αναρτήσαμε στις 15/03 στο Πολυτεχνείο, κοντά στο κτήριο Γκίνη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τις 29/02/2016, για να στεγαστούν μετανάστριες/ες και πρόσφυγες.

Φωτο 1

Φωτο 2

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΚΕΛΙΟΥ
ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κ’ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ

αναρχική ομάδα τέχνης Οχετός