Εκδήλωση/συζήτηση & Παρουσίαση δίσκου: Ξένος στη Ρώμη Ι – Περιθώριο (Βόλος, Κατάληψη Τερμίτα, 02 & 03/04/2016)

Παρουσίαση δίσκου: Ξένος στη Ρώμη Ι – Περιθώριο (Λάρισα, Κατειλημμένο Στέκι ‘Αντιδραστήριο’, 01/04/2016)

06 Ξένος στη Ρώμη Ι - Tour - Live Λάρισας

Με αφορμή τις αποτυχημένες φασιστικές επιθέσεις στον ΧώροΠολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 και την κατάληψη Vancouver Apartman

Στις 13/03 έγινε αποτυχημένη επίθεση με μία μολότοφ στην κατάληψη Vancouver Apartman από φασιστάκια των ΑΜΕ. Η αποτυχία των συγκεκριμένων εκτρωμάτων ήταν τόσο απύθμενη (δεν έσπασε ούτε το μπουκάλι), που δεν επιβεβαίωσαν καν ότι προκάλεσαν κάποια ζημιά και ότι η επίθεσή τους ήταν επιτυχημένη, προτού σπεύσουν να κοινοποιήσουν στο site τους τις ελπίδες να ζέσταναν λίγο την ”αηδιαστική ζωή” των συντρόφων/ισσών της κατάληψης.

Σα να μην έφτανε αυτό, τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/03, τα δίποδα αυτά επιτέθηκαν ξανά στη Vancouver, για να ανακτήσουν λίγο απ’ την πληγωμένη τιμή τους, καταφέρνοντας τουλάχιστον με τη δεύτερη φορά να σπάσουν το μπουκάλι της μολότοφ (και να μη μαυρίσουν ούτε το πεζουλάκι στο οποίο έσκασε).

Οι συγκεκριμένες αποτυχημένες απόπειρες ακολούθησαν την εξίσου μεγάλη φαρσοκωμωδία της επίθεσης από τους C-18, με δύο μολότοφ στον κατειλημμένο χώρο πολύμορφης δράσης αναρχικών Ζαΐμη 11. Τουλάχιστον εκεί τα στουπιά πήρανε φωτιά και τα μπουκάλια σπάσανε, προσφέροντας αδυσώπητα το λυσσαλέο εθνικιστικό μένος στα εξωτερικά σκαλιά (που απλά μαύρισαν λίγο) και στην εξωτερική πόρτα (που δεν έπαθε τίποτα) του ”πρεζοτεκέ”.

Ο μαχητικός ριζοσπαστικός σας εθνικισμός μάλλον είναι αρκετά άχρηστος και σπασμωδικός, ώστε να μπορέσει να προκαλέσει ακόμα και την παραμικρή ζημιά σε χώρους και ατομικότητες που ούτε καν έχουν την προστασία και την ανοχή του κράτους και των μπάτσων. Δε θα περίμενε βέβαια κανείς και κάτι καλύτερο από τύπους που ανεβάζουν αναλήψεις ευθύνης για ”αποκαθηλώσεις” πανό, και που πιστεύουν πως το χρώμα του δέρματός τους μαρτυρά κάτι για τα σκατά που έχουν στο μυαλό τους.

Πάντα τέτοια, τιτάνιοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους και της ελληνικής ψυχής! Και την επόμενη φορά αφήστε τις μολότοφ στην πόρτα μας σα δώρα, για να εξαφανιστείτε ακόμα πιο γρήγορα. Σίγουρα ο αέρας και ο χρόνος έχουν πιο πολλές πιθανότητες από τα παρατρεχάμενα στρατιωτάκια σας να βλάψουν τις καταλήψεις, τα στέκια και τους αυτοοργανωμένους χώρους μας.

Αναμένουμε με ανυπομονησία τις απειλές για πιο σκληρές και επιτυχημένες επιθέσεις, για την κάθοδο των λευκών πολεμιστών, με τον ιχώρ να ρέει στις φλέβες τους, που θα ισοπεδώσουν εν μία νυκτί τις ”πρεζοφωλιές” και τους ”πρεζοτεκέδες” των ”αναρχοάπλυτων” οχτρών του έθνους.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VANCOUVER APARTMAN ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΖΑΪΜΗ 11
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ, ΚΑΠΕΛΩΝΗΣ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
ΡΙΠΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ

Πρωτοβουλία ατόμων απ’ τον Οχετό

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστριες/ες (11 & 15/03/2016)

Ως κίνηση διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τις/τους μετανάστριες/ες, στις 11/03/2016, κατά τη διάρκεια του live που διοργανώσαμε ως Οχετός στο Κοινωνικό Κέντρο στην Πάτρα (https://oxetos.espivblogs.net/?p=78) , κρεμάσαμε πανό που έγραφε ”ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΦΤΗΣ – ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ Κ’ ΕΘΝΗ”. Το ίδιο πανό το μεταφέραμε στην Αθήνα, και το αναρτήσαμε στις 15/03 στο Πολυτεχνείο, κοντά στο κτήριο Γκίνη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τις 29/02/2016, για να στεγαστούν μετανάστριες/ες και πρόσφυγες.

Φωτο 1

Φωτο 2

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΚΕΛΙΟΥ
ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κ’ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ

αναρχική ομάδα τέχνης Οχετός

Graffiti & συνθήματα στο Μαθηματικό, στην εκδήλωση ‘Οι τοίχοι είναι πόλεμος’ (09/03/2016)

Στις 9 Μάρτη, κάποια άτομα απ’ τον Οχετό συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργάνωναν στη σκάλα Μαθηματικού η hip hop συλλογικότητα ‘Souarap’ και η αυτόνομη πολιτική ομάδα στη ΣΘΕ ‘Αρνητικές Επιστήμες’, με θεματική ”Οι τοίχοι είναι πόλεμος”, και βάψαμε graffiti και συνθήματα στους τοίχους της σχολής.


ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

 

DSC08103

DSC08104

DSC08105

DSC08106

DSC08109

DSC08112

DSC08113

DSC08115

DSC08122

DSC08123

DSC08125

DSC08126

Πρωτοβουλία ατόμων απ’ τον Οχετό

Παρουσίαση δίσκου: Ξένος στη Ρώμη Ι: Περιθώριο (Θεσσαλονίκη, Τρίγωνο Πολυτεχνείου, 19/03/2016)

 

Συμβολή στο διήμερο ενάντια στον τρομονόμο (04-05/03/2016)

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για διήμερο ενάντια στον τρομονόμο, στις 04/03/2016, κατά τη διάρκεια του live που διοργανώσαμε ως Οχετός στην ΑΣΟΕΕ (https://oxetos.espivblogs.net/?p=69) , κρεμάσαμε πανό που έγραφε ” Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΟΠΛΙΖΕΙ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ‘ΕΙΔΙΚΟ’ ΔΙΚΑΙΟ Κ’ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ Κ’ ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ‘ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ’ ”. Επίσης, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατούμενους.

1 photo

2 photo

3 photo

 

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ

ΚΡΑΤΟΣ Κ’ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

 

αναρχική ομάδα τέχνης Οχετός

Παρουσίαση δίσκου: Ξένος στη Ρώμη Ι – Περιθώριο (Πάτρα, Κοινωνικό Κέντρο Πάτρας, 11/03/2016)