2ήμερο στην κατάληψη Μπίνειο (Μυτιλήνη, 29-30/09/2017)

2ήμερο στην κατάληψη στο Μπίνειο

Συνδέουμε τις αντιστάσεις, συλλογικοποιούμε τους αγώνες, στηρίζουμε τις κοινότητες αγώνα

 

29/9
18.30 – Εκδήλωση-συζήτηση: Ελληνική επαρχία, φεμινισμοί και βιώματα στον α/α/α χώρο (Femanifesta – Αναρχοφεμινιστική ομάδα απ’ το Βόλο, Φεμινιστική ομάδα Μυτιλήνης)
22.00 – Live (+ After DJ Set): Inco (Δυστοπία), Κάρτα, Laru, Σκλάβος, Πυράκανθος

30/9
20.00 – Waves: Queer φεμινιστικό περιοδικό, μια πρώτη ενημέρωση
23.00 – Party οικονομικής ενίσχυσης

Σεξιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές και παραβιαστικές συμπεριφορές δεν έχουν χώρο και δεν θα γίνουν ανεκτές

Πυράκανθος – Μύσις

μύσις (θηλυκό)

  1. το κλείσιμο ή η σύσφιξη των βλεφάρων ή των χειλιών
  2. (ιατρική) η παροδική συστολή ή η μόνιμη στένωση της κόρης του ματιού, ως αποτέλεσμα της αντανάκλασης του φωτός ή της λήψης φαρμάκων

[3 σεπτέμβρη 2016. η μέρα που μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη,
η νύχτα που γράφτηκαν οι πρώτοι στίχοι που συμπεριλαμβάνονται στο πρότζεκτ.
περίπου 31.536.000 δευτερόλεπτα μετά, δημοσιεύεται η ¨μύσις¨…]

Η πολιτικότητα αυτού του πρότζεκτ δεν είναι η αναφορά του σε μπάτσους, φασίστες, σεξιστές, μικροαστούς, φυλακές, μετανάστες, αφεντικά αλλά η επικέντρωση του στις προσωπικές σχέσεις, τον έρωτα, την ψυχική υγεία, την γοήτευση, την απογοήτευση, την κοινότητα όχι ως κάτι το αλάνθαστο και άτρωτο αλλά ως κάτι τρωτό που χρήζει συλλογικής προσπάθειας. Προσπάθεια για αμοιβαία κατανόηση και συντροφικότητα που θα δημιουργήσουν το πεδίο να κινηθούμε προς τον Άλλον. Όχι για χάρη κάποιας άκριτης και τυφλής φροντίδας αλλά για χάρη της από κοινού στοργής, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης. Μια προσπάθεια να διαχειριστούμε την -προσωπική ή κάποιου κοντινού μας ανθρώπου- μοναξιά ή/και την μοναχικότητα, την προσπάθεια για συλλογική υπονόμευση της ιδιώτευσης και την δημιουργία κοινοτήτων και σχέσεων που θα λειτουργούν ως αναχώματα στην καθημερινή μας κόλαση.  Γιατί εμείς μεταξύ μας δεν είμαστε αναλώσιμοι. Όταν χάνουμε κάποιον/α από κοντά μας, από δίπλα μας, από γύρω μας, χάνουμε ένα καθοριστικό κομμάτι μας. Δεν χάνουμε «άλλον ένα» αλλά χάνουμε Τον σύντροφο και Τη συντρόφισσά μας.

Μπορεί “μύσις” να είναι το κλείσιμο των βλεφάρων και των χειλιών αλλά το πρότζεκτ επιδιώκει το ακριβώς αντίθετο. Το άνοιγμα δηλαδή των βλεφάρων και τον χειλιών, την επικοινωνία, την διαρκή προσπάθεια να σπάσουμε δεσμά και να δημιουργήσουμε δεσμούς. Η ¨μύσις¨ είναι κομμάτι μιας αχανούς κοινότητας που μέσα από συνεχείς διεργασίες χτίζει έναν «άλλο κόσμο». Για αυτό και δημιουργήθηκε μέσα από την κοινότητα, για την κοινότητα και την διεύρυνση της. Μακριά από έννοιες όπως ¨κοινό¨, ¨καλλιτέχνης¨, επιδιώκει να είναι εργαλείο του ανταγωνιστικού κινήματος κι όχι να δει το κίνημα ως εργαλείο. Κάποιοι/ες από μας αρνούμαστε πεισματικά να δούμε το κίνημα ως ένα πεδίο αυτοπροβολής, φήμης ή υστεροφημίας. Έτσι δημιουργούμε μέσα από διαδικασίες αγώνα και πορευόμαστε -εμείς και το υλικό μας- μέσω αυτών, με βασικό διακύβευμα την οικοδόμηση απελευθερωτικών σχέσεων.

     Τη “μύσις” μπορείς να την κάνεις ότι θες. Η διακίνηση, αναπαραγωγή, έμπνευση, οικειοποίηση και  μεταποίηση της είναι ελεύθερη, με γνώμονα και κατεύθυνση πάντα την απελευθερωμένη δημιουργία. Το παρόν πρότζεκτ καθώς και οι διαδικασίες που το γεννήσανε απεχθάνονται τους μπάτσους, τους φασίστες, τους σεξιστές, τους θεσμικούς φορείς, τα εμπορεύματα και τη μοναξιά. Η εμπορευματική χρήση του & η αναπαραγωγή του σε μαγαζιά -κάθε είδους- απαγορεύεται δια ροπάλου ενώ η κινηματική του χρήση είναι κάτι παραπάνω από θεμιτή. Προσοχή! Δεν είναι τσάμπα, ούτε δωρεάν. Είναι ελεύθερο & χωρίς αντίτιμο κι αυτό όχι λόγω…κρίσης αλλά λόγω πολιτικής θέσης.

Να δημιουργήσουμε στιγμές συγκίνησης κι όχι διασκέδασης

με τη διαύγεια της συντριβής,
πυράκανθος
3 σεπτέμβρη 2017

***

για να ακούσετε το πρότζεκτ online:
Για περαιτέρω επικοινωνία:
mail | pyrakanthos@espiv.net
***