Νίκη στις απεργίες πείνας των Τουργκούτ Καγιά και Δημήτρη Κουφοντίνα (07/06/2018)

Στις 30 Μάη ξεκινά απεργία πείνας ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, με αιτήματα την τακτική χορήγηση αδειών εξόδου και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, ενώ στις 31 Μάη ξεκινά απεργία πείνας και ο Τουργκούτ Καγιά, με αιτήματα τη διακοπή της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας για την έδοσή του στις τουρκικές φυλακές, και την άμεση αποφυλάκισή του. Παραθέτουμε τα κείμενα των ιδίων για την έναρξη των απεργιών πείνας:

Δημήτρης Κουφοντίνας
Τουργκούτ Καγιά

Το κράτος έχει -μεταξύ πολλών άλλων- τον ρόλο του να καταστέλλει τους αντιφρονούντες και τις επαναστάτριες, και να φροντίζει να μη γεννιούνται νέες εξεγερμένες συνειδήσεις. Επιφυλάσσοντας για τις/τους πολιτικές/ούς κρατούμενες/ους καθεστώτα εξαίρεσης, ειδικές συνθήκες κράτησης, πειθαρχικούς ελέγχους και κατά το δοκούν εισαγγελικές αποφάσεις, επιδιώκει να τσακίσει το ηθικό και πολιτικό τους ανάστημα, και να τις/τους μετατρέψει κοινωνικά σε σκιάχτρα, σε ζωντανά παραδείγματα για τις συνέπειες που έχει ο ανυποχώρητος πόλεμος ενάντια στην εξουσία του. Με τακτικές ρεβανσισμού, δημόσιας κατασυκοφάντησης των επαναστατ.ρι.ών και εξαγοράς για δηλώσεις πολιτικής μετάνοιας, επιδιώκει να απαξιώσει τις επιλογές του αγώνα τους και σαφώς την ίδια την επαναστατική τους συνείδηση. Επιδιώκει έτσι το χτίσιμο ενός σύγχρονου πανοπτικού, ενός αποστειρωμένου κοινωνικού ιστού αποτελούμενου από ζόμπι-καταναλωτές-παραγωγούς. Επιδιώκει το τσάκισμα των κοινωνικών αντιστάσεων. Επιδιώκει την πειθάρχηση και τη σύνολη υποταγή, μέσω της καταστολής και της διαρκούς επιτήρησης κάθε πτυχής της ζωής.

Η αξιοπρεπής και ανυποχώρητη στάση των επαναστατ.ρι.ών, παρά τις όποιες πολιτικές μας αποκλίσεις, αποτελεί μια ζωντανή εστία φωτιάς, μια αμετανόητη κραυγή που δε σώπασε ποτέ, αποτελεί παρακαταθήκη στον κοινωνικό πόλεμο. Στεκόμαστε δίπλα στον Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος ήδη νοσηλεύεται στο Γ.Κ.Νοσοκομείο) και τον Τουργκούτ Καγιά, και -ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης- γράψαμε συνθήματα στην περιοχή της Κυψέλης, στις 7 Ιούνη 2018.

Νίκη στις απεργίες πείνας των Τ. Καγιά και Δ. Κουφοντίνα
Μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή
Κοινότητες αγώνα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα // Αντικρατικός πόλεμος με όλα τα μέσα

Υγ.1: Δύναμη στον Μάριο Σεϊσίδη, το εφετείο του οποίου (για την υπόθεση απαλλοτρίωσης της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος το 2006) πήρε αναβολή απ’ τις 6 Ιούνη για τις 21 Νοέμβρη του 2018.

Υγ.2: Δύναμη στα συντρόφια σε όλη την ευρώπη, τα οποία διώκονται για τη συμμετοχή τους σε οδομαχίες και ταραχές ενάντια στη σύνοδο G20 στο Αμβούργο (τον Ιούλη του 2017), έπειτα από συντονισμένη διακρατική κατασταλτική επιχείρηση ονόματι “Schwarzer Block”. Ήδη έχουν αρχίσει επιδρομές σε σπίτια και συλλήψεις.

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.