Απολογισμός του Αναρχικού Festival – Athens In Flames vol.2

Graffiti στο ταρατσάκι του Αστέρα στον Λόφο, εν όψει του Athens in Flames vol.2

 

*Η ανάλυση μας μέχρι και τις 5/7
https://athens.indymedia.org/post/1589755/

Ξημερώνει η 6/7 και αυτή τη φορά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής βρίσκονται, τα θεατρικά δρώμενα από τις αυτοοργανωμένες ομάδες Buffonata και Τσιριτσάτσουλες, που θα εξελίσσονταν στο θεατράκι του Στρέφη.
https://athens.indymedia.org/event/75461/
https://athens.indymedia.org/post/1589821/

Αντιλαμβανόμεν@ όλα τα παραπάνω, γνωρίζουμε καλά ότι δεν αποτελούμε καμία εξαίρεση για το κράτος και ότι, ούτε αυτό θα μας χαριστεί. Καλούμε ως αντανακλαστική απάντηση στις 7/7 συγκέντρωση υπεράσπισης των δημοσίων χώρων (https://athens.indymedia.org/event/75530/). Με σκοπό, στο να πραγματώσουμε το αναρχικό festival Athens In Flames στον φυσικό του χώρο.

Οι μπάτσοι, πιστοί στο ραντεβού τους για καταστολή, κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς αμέσως μετά τη λήξη της λαϊκής αγοράς, επί της Καλλιδρομίου, αποκλείοντας ουσιαστικά το ταρατσάκι του Αστέρα. Καλύπτουν και ελέγχουν όλα τα κάθετα στενά που έχουν πρόσβαση στον λόφο. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κάθε περαστικό άτομο, που τους φαίνονταν ύποπτο, να ελέγχεται και να του απαγορεύεται η προσέγγιση στο λόφο, αλλά και επιμέρους τραμπουκισμούς, πριν και κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, στο πλήθος των αλληλέγγυων και των ήδη αποκλεισμένων ατόμων. Οι μπάτσοι είχαν την αναμενόμενη σεξιστική συμπεριφορά απέναντι σε συντρόφισσες. Από την δική μας μεριά θεωρήσαμε πως ένα τέτοιο κάλεσμα, για ένα τέτοιο ζήτημα, θα είχε μεγαλύτερη ανταπόκριση και ότι ίσως, στέκονταν δυνατή η υπεράσπιση του λόφου. Ωστόσο βάσει της αριθμητικής δυναμικής, αλλά και αντιλαμβανόμεν@ ότι, οφείλαμε να περιφρουρήσουμε την συγκέντρωση του έως τότε κόσμου, το κάλεσμα, κρίναμε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στην πλατεία όπου και έγινε. Ιεραρχώντας την μη ακύρωση του festival, το μεταφέραμε στο χώρο του πολυτεχνείου.

Προφανώς, το καθεστώς εξαίρεσης του Τόσκα αποσκοπεί για εμάς, στον εξευγενισμό των Εξαρχείων και την γενικότερη εναλλακτικοποίηση της περιοχής, με αποκλεισμό στις αυτοοργανωμένες πολιτικές / πολιτιστικές εκδηλώσεις, με Αντιεξουσιαστικό πρόταγμα ενώ παράλληλα, από την πίσω πόρτα, προωθούνται και πραγματώνονται μέσω των Μ.Κ.Ο. και του δήμου, δικές τους συστημικές εκδηλώσεις πάνω στον λόφο. Αφαιρώντας έτσι βήμα βήμα ζωτικό κομμάτι των ήδη κεκτημένων εδαφών απο το κόσμο του αγώνα.

Στο χώρο του πολυτεχνείου, αφού τέλειωσε το live και είχε αρχίσει το party ξέσπασαν αυθόρμητες συγκρούσεις στην οδό Τοσίτσα. Λίγη ώρα μετά και ενώ είχαν πνίξει το πολυτεχνείο στα χημικά, η διμοιρία εισέβαλε και έφτασε σε τέτοια απόσταση, όπου είχε οπτική επαφή με τον κόσμο του πολυτεχνείου στο πίσω προαύλιο, στέλνοντας του δακρυγόνα και ασφυξιογόνα. Με αυτή τους την επίθεση δημιούργησαν ένα αποπνικτικό αδιέξοδο με αποτέλεσμα ο κόσμος να πνίγεται απ τα χημικά. Εκείνη την ώρα η περιφρούρηση προσπάθησε με κάθε δυνατό μέσο να προστατέψει το κόσμο. Μας είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση των μπάτσων δεν αποσκοπούσε στην αποτροπή του συγκρουόμενου πλήθους, αλλά αποσκοπούσε στην όσο πιο σύντομη λήξη του festival. Δεν ξεχνάμε ότι, οι μπάτσοι δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο πολυτεχνείο. Θυμόμαστε καθαρά τα μπουκάλια και τις πέτρες να εκτοξεύονται εξίσου και από μέρους τους, πράγμα που είδαμε για ακόμη μια φορά. Τόσο το κομμάτι της συνδιοργάνωσης όσο και το κομμάτι του κόσμου που παρέμεινε στον χώρο συνέχισε κανονικά τη διεξαγωγή του festival κρατώντας ανοιχτή τη μουσική αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, απέναντι στην κρατική καταστολή.

Το διακύβευμα της ελεύθερης κίνησης και έκφρασης, τόσο στον λόφο του Στρέφη όσο και σε όλα τα πάρκα, τις πλατείες, τα μπασκετάκια κτλπ. είναι ένα ανοιχτό στοίχημα, το οποίο αφορά όλ@ μας. Αναγνωρίζουμε το συγκεκριμένο πεδίο αγώνα ως ανοιχτό και πολύμορφο. Αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι τίποτα δεν τελείωσε, αντιθέτως όλα συνεχίζονται. Ως συνδιοργάνωση του Αναρχικού Festival – Athens In Flames ευχαριστούμε ολ@ που στάθηκαν, παρά την έκτακτη αλλαγή της τοποθεσίας και παρά τις δυσμενείς συνθήκες της καταστολής του πολυτεχνείου, στηρίζοντας είτε οικονομικά τον πολιτικό σκοπό του festival, είτε ενισχύοντας με την φυσική τους παρουσία, κόντρα στην μπατσοκρατία.

 

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΕΞΩ Η ΜΠΑΤΣΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ // ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ // ΑΝΑΡΧΙΑ

 

Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας – Οχετός
και Αλληλέγγυα συντρόφι@ από την συνδιοργάνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.